Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ: Η διάλυση της δασικής υπηρεσίας είναι προ των πυλών/ Να μη θυμόμαστε τα δάση μόνο όταν καίγονται


    ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Friends of Nature Greece
    Καταστατικό Πρωτ. Αθηνών 13751/2012, 11/9/2012 – ΑΦΜ:998133930, ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

    Θερμοπυλών 92,12461 – Mail: desk@nfgr.org 


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Αρ.πρωτ.     30/2013 – 31/08/2013



    • Η διάλυση της δασικής υπηρεσίας είναι προ των πυλών
    • Να υπερασπίσουμε τη δημόσια περιουσία, τα δάση και τους εργαζόμενους σε αυτά
    Η αποδόμηση του δημοσίου τομέα συντελείται πλέον ανοιχτά σε όλους τους τομείς και με μεγάλη μεθοδικότητα.
    Η πλήρης απαξίωση του φυσικού πλούτου υπό τον μανδύα της δήθεν εξοικονόμησης πόρων οδηγεί σε καταστροφικές για το περιβάλλον συνέπειες.
    Η διάλυση της δασικής υπηρεσίας είναι προ των πυλών όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων.
    Η δασική υπηρεσία επιφορτισμένη με ένα τρομερά δύσκολο και νευραλγικό έργο, την προστασία των δασών και της δημόσιας περιουσίας, είναι αναγκασμένη από την δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να εκχωρεί αρμοδιότητες στην ιδιωτική εταιρεία "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε", να δέχεται την είσοδο ιδιωτών θηροφυλάκων σε αμιγώς δασικές δραστηριότητες, ενώ από την άλλη το νέο οργανόγραμμα που σχεδιάζεται σκοπό έχει την συρρίκνωση μέχρις εξαφανίσεώς της.
    Το οργανόγραμμα αυτό χαρακτηρίζεται ως τερατούργημα αφού καταργεί διευθύνσεις και τμήματα αποδομώντας τα δασαρχεία τεχνηέντως. 
    Η ΠΕΔΔΥ καταγγέλλει την όλη μεθόδευση που μοναδικό σκοπό έχει το ξεπούλημα της δημόσιας υπηρεσίας και την πλήρη αδιαφορία για τα δασικά οικοσυστήματα και το μέλλον τους.
    Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ αντιτάσσονται στις μεθοδεύσεις αυτές και θα αγωνιστούν με όλες τις οργανώσεις, τις πρωτοβουλίες πολιτών και κάθε ενδιαφερόμενο για την πλήρη προστασία των δασών και των εργαζομένων σε αυτά.

    Το Ελληνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικών Κοινωνικών Οργανώσεων «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Friends of Nature/NFI (1895). Στους NFI  http://www.nfi.at συμμετέχουν 45  εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συμπεριλαμβάνονται στους GREEN10/G10 που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στον κόσμο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου