Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

21>25 Μαΐου 2018: Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα | Πράσινες πόλεις για ένα πράσινο μέλλον | Οι ΦτΦ συμμετέχουν προβάλλοντας τους 17 ΣΒΑ | GREEN CITIES FOR A GREENER FUTURE


21>25 Μαΐου είναι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα. Το σύνθημα: Πράσινες πόλεις για ένα πράσινο μέλλον.
 Οι ΦτΦ συμμετέχουν προβάλλοντας τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και ειδικότερα τον 10ο και τον 11ο στόχο με τους αντίστοιχους υποστόχους.

Τι έχουν κάνει οι ΦτΦ για τους 17 ΣΒΑ:
  • Την Κυριακή 22 Απριλίου στη δράση | "Ελπίδος 2030 - Μικρές και μεγάλες ιστορίες της πλατείας Βικτωρίας" παρουσίασαν τον 11ο ΣΒΑ [ΕΔΩ
  • Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 οι ΦτΦ παρουσίασαν τις δράσεις τους με τη διαδικασία του Learning Café στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που είχε οργανώσει το Γραφείο Διασύνδεσης [ΕΔΩ ΕΔΩ].
  • Οι ΦτΦ επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και ιδιαίτερα στον 11ο στόχο για τις Βιώσιμες πόλεις και Κοινότητες.
  • Συμμετείχαν στην 11η ποδηλατοπορεία και πρόβαλλαν τον 11ο στόχο και τα Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης [ΕΔΩ ΕΔΩ]
Οι ΦτΦ παρουσίασαν:
α) τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης "Εγώ και η πόλη μου" [ΕΔΩ]
β) Ορισμένες από τις δράσεις τους για τον 11ο στόχο [ΕΔΩ]
γ) Την εκστρατεία "Λιγότερα απόβλητα - Καλύτερη ζωή" [ΕΔΩ]
δ) Το πρόγραμμα "Πάμε δυτικά - Ανακαλύπτουμε τη δυτική Αθήνα" (θα επανέλθουμε)
ε) Τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό 2018 - 2022 με υπότιτλο "Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν σήμερα" [ΕΔΩ], ο οποίος μεταξύ των άλλων βασίζεται και στους 17 ΣΒΑ.

Τι προγραμματίζουν οι ΦτΦ για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή:


  1. Προβολή των  17 ΣΒΑ κατά της διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης, 30 Μαΐου >5 Ιουνίου 2018 [ΕΔΩ]
  2. Συμμετοχή στην εκστρατεία Beat Plastic Pollution για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος [ΕΔΩ]
  3. Προκήρυξη νέου Μαθητικού Διαγωνισμού για τη νέα σχολική χρονιά 2018/9 με θέμα "Εμείς και η πόλη μας" με έμφαση στη μείωση των αστικών αποβλήτων και την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
  4. Την υλοποίηση του προγράμματος "Πάμε δυτικά - Ανακαλύπτουμε τη δυτική Αθήνα" με την υποστήριξη/ δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
  5. Τη συμμετοχή μας και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16>22 Σεπτεμβρίου 2018.
  6. Ειδική εκστρατεία των ΦτΦ με θέμα "Τουρισμός χωρίς εμπόδια... Πρόσβαση σε όλους". Η εκστρατεία θα βασίζεται στο στόχο 10 "Μειώνουμε την ανισότητα εντός και μεταξύ των χωρών" [υποστόχος 10.2] και στο στόχο 11 "Δημιουργούμε ασφαλείς, προσαρμοστικές βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, χωρίς αποκλεισμούς" [υποστόχοι 11.2 και 11.7]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου