Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Κυριακή 13 Μαΐου 2018: Ένα κάλεσμα στον Κηφισό (με μπάντα και κωπηλάτες να εισέρχονται από το Φάληρο στο ποτάμι)




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


[Φωτ. Δημήτρης Αλεξάκης]

Από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Ιερά Οδό, μέσα από τον Αμπελώνα του Πανεπιστημίου, διασχίζοντας τον αρχαίο Ελαιώνα, δίπλα από το ρέμα του Προφήτη Δανιήλ, τέμνοντας  την Πέτρου Ράλλη, τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, τον Ταύρο... με τα πνευστά και τα κρουστά της μπάντας CHOUSKA φθάσαμε μετά από 2,5 ώρες πεζοπορία στο ανοικτό τμήμα του ποταμού Κηφισού, κάτω από τη Λεωφόρο, εισερχόμενοι από την παραλιακή.

[Φωτ. Δημήτρης Αλεξάκης]


με τα πνευστά και τα κρουστά της μπάντας CHOUSKA φθάσαμε μετά από 2,5 ώρες πεζοπορία στο ανοικτό τμήμα του ποταμού Κηφισού, κάτω από τη Λεωφόρο, εισερχόμενοι από την παραλιακή.



Δίκοπες και τετράκωπες βάρκες του Κωπηλατικού Συλλόγους "Όμιλος Ερετών", 1885, εισέρχονται από το Φάληρο στον Κηφισό ενώ η μπάντα με τα πνευστά και τα κρουστά παίζει Μπρέγκοβιτς και εμείς οι θεατές βρισκόμαστε σε έκσταση.




Ναι ο Κηφισός εξακολουθεί και παραμένει ποτάμι.
[Φωτ. σχόλια - Κώστας Φωτεινάκης]

Διαβάστε παρακάτω για τις Γεωμετρίες και την περιγραφή του έργου.


--------------------------------------------

ΓΕΩΜΕΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Η γη, η τροφή, οι σπόροι και το άγνωστο οικοσύστημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου συστήνονται στους Αθηναίους με μια έκθεση σύγχρονης τέχνης και ένα δημόσιο πρόγραμμα δράσεων για όλη την οικογένεια.

ΑΠΟ 27 ΜΑΡ – 15 ΙΟΥΝ 2018 | Πεμ-Παρ 17:00-21:00 | Σαβ-Κυρ 12:00-21:00

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


11:00-14:00 | Ένα κάλεσμα στον ΚηφισόHydroLab Attica του Serkan Taycan



O Serkan Taycan ενορχηστρώνει έναν περίπατο ανθρώπων, η οποία ξεκινά από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και καταλήγει στον Κηφισό – συνδέοντας την πόλη με τον αρχαίο ποταμό. Ακολουθώντας τους ήχους από τα πνευστά των Chouska, το κοινό θα διασχίσει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τον Ελαιώνα, το Μοσχάτο και θα καταλήξει στον Κηφισό, για να παρακολουθήσει έναν πρωτότυπο αγώνα κωπηλασίας ανάμεσα σε φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.



O Serkan Taycan είναι καλλιτέχνης και ενδιαφέρεται για τον μετασχηματισμό αστικών και οικιστικών περιοχών και για τις κοινωνικές και οικολογικές επιπτώσεις αυτής της διεργασίας. Εκφραστικά του μέσα είναι η φωτογραφία, οι χάρτες, αλλά και το περπάτημα. Ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη.




Magic Food-Boxes​ από τους Troō Food Liberation και ψωμί σίκαλης από το Betty’s Bakery



Τα  Magic Food-Boxes θα σας συνοδεύσουν στον περίπατο, υποστηρίζοντας την ενέργεια και την καλή σας διάθεση.



Οι Troō Food Liberation είναι μια κολεκτίβα που δραστηριοποιείται από το 2009 στη δημιουργία «αληθινού φαγητού». Μανιφέστο της ομάδας είναι πως η τροφή που είναι απαλλαγμένη από τεχνικές επεξεργασίες και προέρχεται από βιώσιμους τρόπους παραγωγής εξελίσσει θετικά την κοινωνικοπολιτική, οικολογική και συλλογική συνειδητότητα.
Το Betty’s Bakery είναι ένα βιοπιστοποιημένο μικρό αρτοποιείο, που δουλεύει αποκλειστικά με φυσικό προζύμι και άλευρα αλεσμένα σε πετρόμυλους. Στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες, σέβεται το περιβάλλον και καινοτομεί στις συνταγές και τον τρόπο δουλειάς.



Αφετηρία: Ιερά Οδός 75, στην είσοδο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Διάρκεια πορείας: 2 ώρες. Προτείνουμε το κοινό να φοράει άνετα ρούχα και παπούτσια.


ΠΗΓΗ: ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ [ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου