Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Χαριστική βολή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας


Στην 13η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, 3 Μαρτίου 2018, πάρθηκε η απόφαση για τη "Χαριστική βολή" του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της κας Ρένας Δούρου, "Δύναμη Ζωής", ψήφισε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, που "αφορά τον εγκιβωτισμό 15 χιλιομέτρων του μεγαλύτερου φυσικού και λειτουργικού ρέματος της Αττικής".

Σε μια εποχή που γίνονται διορθωτικές κινήσεις σε όλο τον κόσμο για να αποκαλυφτούν τα σκεπασμένα ρέματα και να επανέλθουν στην αρχική τους φυσική κατάσταση, στη χώρας μας παίρνονται αποφάσεις για τη τσιμεντοποίηση και τον  εγκιβωτισμό των όσων ρεμάτων έχουν απομείνει να ρέουν ελεύθερα.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece είχε υπογράψει μαζί με 14 άλλες οργανώσεις και κινήσεις πολιτών να μην εγκριθεί η ΜΠΕ γιατί "θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί ένα έργο με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες εις βάρος του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας. Συνεπώς, προτείνουμε την απόρριψη της «ΜΠΕ Οριοθέτησης και Διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας» την εκ νέου ανάθεσή της με σύγχρονες προδιαγραφές πράσινης διαχείρισης". [ΕΔΩ]

Οι ΦτΦ θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη του θέματος και θα στηρίξουν πρωτοβουλίες και ενέργειες πολιτών για τη διάσωση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και όλων των ρεμάτων της χώρας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου