Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Πορεία για το κλίμα στο COP23, Βόννη, 4 Νοεμβρίου 2017 | Παλέψτε για την κλιματική δικαιοσύνη. Σταματήστε το κάρβουνο | Οι ΦτΦ καλούν μαζί με άλλες οργανώσεις


Ως γνωστό το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει επεξεργαστεί και δημοσιεύσει θέσεις για την προστασία του κλίματος που δεν περιορίζονται μόνο στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα [ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ]. Έτσι χαιρόμαστε με το φετινό σύνθημα της διαδήλωσης "Παλέψτε για την κλιματική δικαιοσύνη - Σταματήστε το κάρβουνο " που θα πραγματοποιηθεί στη Βόνη της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συνόδου του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής COP23 (6-17 Νοεμβρίου 2017).
Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ μετέφρασε το κάλεσμα των Γερμανικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και των υποστηρικτών τους και στηρίζουν τη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βόνη 4 Νοεμβρίου 2017.
-----------------------------------------------------------

Παλέψτε για την κλιματική δικαιοσύνη. Σταματήστε το κάρβουνο

Πορεία για το κλίμα στο COP23, Βόννη, 4 Νοεμβρίου 2017

Η συμφωνία του Παρισιού είναι μια αχτίδα ελπίδας. Ο κόσμος έχει τώρα έναν κοινό στόχο να σταματήσει η κλιματική κρίση. Ωστόσο, ο κόσμος εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια πορεία προς την επικίνδυνη υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν την κλιματική κρίση.

Η ζωή και η διαβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων απειλούνται, ολόκληρα νησιωτικά κράτη κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Μόνο η αποφασιστική και γρήγορη δράση σε όλες τις χώρες μπορεί να προσφέρει ένα ασφαλές κλίμα για όλους. Η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος σημαίνει μια ταχεία εξάλειψη των ορυκτών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της καύσης του άνθρακα, και επαρκή στήριξη των φτωχών χωρών που πλήττονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Τα Φίτζι, ένα από τα πολλά νησιά που αντιμετωπίζουν τεράστιες ζημιές από την κλιματική αλλαγή, θα προεδρεύουν τη φετινή σύνοδο κορυφής για το κλίμα στη Βόννη. Εκεί κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα διαπραγματευθούν την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων, λίγα χιλιόμετρα μακριά από μία από τις πιο ρυπογόνες περιοχές εξόρυξης άνθρακα στην Ευρώπη. Έτσι, οι υπεύθυνοι για την κλιματική κρίση θα συνδεθούν με εκείνους που αντιμετωπίζουν τις βαρύτερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με πρωτοφανή τρόπο.

Παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση αρέσκεται να εμφανίζεται ως «πρωταθλητής του κλίματος», η Γερμανία εξακολουθεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από το κάρβουνο παρά από ανανεώσιμες πηγές. Η Γερμανία καθυστερεί τη μετάβαση προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αγνοεί τους δικούς της κλιματικούς στόχους.

Πρέπει να δράσουμε τώρα: Στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα τον Νοέμβριο θα πραγματοποιήσουμε πορεία με χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο για την κλιματική δικαιοσύνη και 100% ανανεώσιμη και βιώσιμη ενέργεια. Καλούμε τις κυβερνήσεις μας και τη Γερμανία να εφαρμόσουν τη Συμφωνία των Παρισίων, να επιταχύνουν τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια και να δεσμευτούν να καταργήσουν τον άνθρακα! Μόνο μια ταχεία, προγραμματισμένη και κοινωνικά δίκαιη μετάβαση μπορεί να προσφέρει ελπίδα σε ευάλωτες για το κλίμα κοινότητες, εργαζομένους και περιοχές εξόρυξης και να εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας!

Ελάτε μαζί μας στις 4 Νοεμβρίου στη Βόννη για να διαμαρτυρηθείτε ενάντια στον άνθρακα και να υψώσετε τη φωνή σας για την κλιματική δικαιοσύνη.
Μάθετε για το ευρύ δίκτυο των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και για τις πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την πορεία του κλίματος. Εάν εσείς και η οργάνωσή σας επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον κατάλογο των οπαδών, στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση kontakt[aet]klima-kohle-demo.de.

Ντυνόμαστε στα κόκκινα - ας σχεδιάσουμε μια κόκκινη γραμμή ενάντια στο κάρβουνο!

Θα δείξουμε το "STOP!" στο κάρβουνο με κόκκινα ρούχα - είμαστε η κόκκινη γραμμή ενάντια στον άνθρακα! Καλείστε να φέρετε ένα κόκκινο σακάκι, καπέλο ή κασκόλ στην πορεία.


Το λογότυπο COP23


Από τη διαδήλωση στην Αθήνα με αφορμή τη σύνοδο COP21 στο Παρίσι, Νοέμβριος 2015.
Οι ΦτΦ συμμετείχαν με τα συνθήματα "Κλιματική δικαιοσύνη ΤΩΡΑ", " Οι άνθρωποι, O πλανήτης, H ειρήνη & Οι σπόροι πάνω από τα κέρδη", "Αλλάζουμε το σύστημα, όχι το κλίμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου