Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Τετάρτη 10 Μαΐου υποδεχόμαστε το "Πλοίο της Ειρήνης" στον Πειραιά | Προωθούμε τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη | "Και οι στρατιωτικές δαπάνες σκοτώνουν"

[Μαζί με το ΠΑΔΟΠ και άλλες συλλογικότητες υποδεχόμαστε το Πλοίο της Ειρήνης/ Peace Boat | Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece θεωρεί ότι ο αγώνας για μια "δικαιότερη κοινωνία με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση" συνδέεται απόλυτα με τους αγώνες για την μείωση των εξοπλισμών, τον αφοπλισμό και την ειρήνη - "Και οι στρατιωτικές δαπάνες σκοτώνουν" ΕΔΩ]
-----

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ «ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης – ΠΑΔΟΠ προσκαλεί στις εκδηλώσεις για την υποδοχή στον Πειραιά του Πλοίου της Ειρήνης (Peace Boat) (εμπορικό όνομα Οcean Dream), την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017.

Το πρώτο για το 2017 παγκόσμιο ταξίδι του Πλοίου της Ειρήνης, το οποίο συνεργάζεται στενά με τον ΟΗΕ, είναι αφιερωμένο στην προώθηση των 17 Στόχων των Ηνωμένων Εθνών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Διαπλέοντας την Μεσόγειο με τους 1400 επιβάτες τους διαφόρων εθνικοτήτων, θα απαιτήσει ειρήνη, διεθνή αλληλεγγύη (κυρίως για τους πρόσφυγες) και προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

10:00 Υποδοχή από οργανώσεις ειρήνης και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, στον χώρο των Διεθνών Αφίξεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς-ΟΛΠ – Σύντομοι χαιρετισμοί και μουσικό πρόγραμμα.

11:30 Εκδήλωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πειραιά (Πλατεία Κοραή), με θέμα Η εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην Μεσόγειο.

Στο Πλοίο της Ειρήνης επιβαίνει και η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα, Tanaka Toshiko, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την εκδήλωση στον Δήμο Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου