Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Πέμπτη 20.10.2016: Ευρωβουλευτές, Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι της Κοινωνίας των πολιτών από την Ευρώπη και τον Καναδά ενωμένοι ενάντια στην CETA | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο | The Citizens’ CETA Summit Declaration



Ευρωβουλευτές, Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι της Κοινωνίας των πολιτών από την Ευρώπη και τον Καναδά ενωμένοι ενάντια στην CETA
[CORFU - ο Δήμος Κέρκυρας με τον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Σκούπουρα τιμά την υπογραφή του για Ελεύθερη Ζώνη από τις ληστρικές συμφωνίες CETA TTIP TiSA]


Πέμπτη 20.10.2016 

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, παραβρέθηκαν μαζί με Ευρωβουλευτές και Δημάρχους στην σύνοδο των πολιτών (Citizens CETA Summit) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη υπογραφή κοινής διακήρυξης ενάντια στη CETA.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις που προωθούν την CETA στην Ε.Ε. και τον Καναδά εντείνουν τις πιέσεις προς την Βαλλονία (περιφέρεια του Βελγίου με δικό της κοινοβούλιο) ώστε να ανατρέψει την απόφασή της και να εγκρίνει έως αύριο, Παρασκευή 21/10, τη CETA. Αν υποκύψει, δίνει στη Βελγική Κυβέρνηση το πράσινο φως για την υπογραφή της συμφωνίας στο προγραμματισμένο Συμβούλιο αρχηγών κρατών της Ε.Ε.. Δυστυχώς δεν αναμένουμε η Ελληνική πλευρά να θέσει αντιρρήσεις. 
[Η ανωτέρω φωτογραφία αφιερώνεται στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ.Γιώργο Σταθάκη και την κυβέρνηση της Ελλάδας
Ο Helmut Scholz (GUE) (είναι αυτός που κρατάει το πανό από αριστερά στη φωτογραφία) - υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς συμμετείχε στο Citizens CETA Summit]

Υπό αυτό το κλίμα, περισσότερα από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στην σύνοδο των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το σταμάτημα της CETA. Ευρωβουλευτές από τα κόμματα των Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς μεταξύ άλλων, προσκάλεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκλεγμένους εκπροσώπους από 2087 πόλεις, χωριά και περιφέρειες της Ευρώπης που έχουν ανακηρυχθεί ελεύθερες ζώνες από τις TTIP και CETA, ώστε να συζητηθούν οι επιπτώσεις των επικείμενων συμφωνιών στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες. Μπορείτε να διαβάσετε τις επιπτώσεις για την Ελλάδα στη δημοσίευση TTIP: οι επιπτώσεις στην Ελληνική δημοκρατία, στην οικονομία, στην κοινωνία.

[Η συνοπτική παρουσίαση της Μελέτης των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ στα αγγλικά παρουσιάστηκε στη συνάντηση - «TTIP: TheImpact on the Greek Democracy, Economy, and Society» Executive Summary | Στη ακριβώς διπλανή έκδοση CETA οι ΦτΦ είναι συνεκδότες

Στο πλαίσιο της συνάντησης περισσότερες από 150 οργανώσεις, Ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι δήμων προσυπέγραψαν κοινή διακήρυξη από την οποία ζητούν η Ε.Ε. και ο Καναδάς να μην υπογράψουν την CETA και τα κράτη μέλη να μην την ψηφίσουν. Από την Ελλάδα την διακήρυξη των πολιτών συνυπέγραψε ο δήμος Κέρκυρας με την συμμετοχή του αντιδημάρχου Ανδρέα Σκούπουρα και οι Φίλοι της Φύσης.
[O Aντιδήμαρχος Κέρκυρας κ. Ανδρέας Σκούπουρας υπογράφει...]

Η συνάντηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρώτης παν- Ευρωπαϊκής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στη Βαρκελώνη από την οποία προέκυψε και η διακήρυξη της Βαρκελώνης που προσυπογράφουν πολλοί TTIP Free Δήμοι, συμπεριλαμβανομένου του Αιγάλεω, της Κέρκυρας από τους συνολικά 44 δήμους και 3 περιφέρειες των ελληνικών TTIP Freezones.

Επιπλέον παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του πανεπιστημίου Tufts με τίτλο CETA without Blinders η οποία αποδομεί τις μη ρεαλιστικές βασικές υποθέσεις (πλήρης απασχόληση, απουσία ανισοτήτων) και την μεθοδολογία των νεοφιλεύθερων οικονομικών υποδειγμάτων στα οποία έχουν βασιστεί μελέτες υπέρ της CETA. Τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται σε αυτή τη περίληψη στα Ελληνικά.

Από τις Βρυξέλλες,

Κωνσταντίνος Κουτσονικόλας και Φίλιππoς Αναγνωστόπουλος

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

 ------------
The Citizens’ CETA Summit Declaration
European Parliament, Brussels

[Μεταξύ των 400 υπογραφών είναι και των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ: Κωνσταντίνος Κουτσονικόλας, Φίλιππος Αναγνωστόπουλος, του Αντιδημάρχου Κέρκυρας κ. Ανδρέα Σκούπουρα, της Όλγας Κήκου από CIWF ]


The Citizens’ CETA Summit Declaration
European Parliament, Brussels

October 20, 2016

On the occasion of the EU-Canada Summit (Oct 27) we, cross-party elected representatives from local, regional, national and EU level, join together with civil society organisations from across Europe and Canada, to raise our voices in opposition to the Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) between Canada and the EU.

While we recognise the importance of international trade, we are deeply concerned that CETA, together with other ‘new generation’ trade agreements like TTIP and TiSA, will put at risk our capacity to legislate and act in the public interest, undermining rather than enhancing our democracy.

Provisions like the Investment Court System (ICS), the Investor State Dispute Settlement (ISDS), and Regulatory Cooperation committees would establish parallel and unaccountable frameworks for making key regulatory decisions over areas of huge importance to our everyday lives: health and food safety, climate and the environment; local development and education; procurement and public services.

We therefore urge Canada and the EU not to sign CETA and call upon members of the European Parliament and Member State parliaments not to vote in favour of the agreement.

Signatories,
Public Representatives Non-Governmental Organisations

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου