Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

16 -22 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας | Δράσεις και Θέσεις των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ και του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.| EUROPEAN MOBILITY WEEK






«Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή Οικονομία» (Smart mobility. Strong economy) 

Δράσεις και Θέσεις των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ και του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2016, έχει επιλεγεί ως μότο το «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή Οικονομία» (Smart mobility. Strong economy) εστιάζοντας στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της οικονομικής ανάπτυξης των πόλεων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.
[Απόσπασμα από την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ε.Ε.]
 ---------------
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ έχουν επεξεργαστεί θέσεις για τις μετακινήσεις στις πόλεις (2013/4) τις οποίες έχουν επικαιροποιήσει για το 2016 και θα τις καταθέσουν στα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες την Εβδομάδα Κινητικότητας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦτΦ και του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:

22 Σεπτεμβρίου 2016 - Παραλιακή βόλτα με ΤΡΑΜ
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αφετηρία) – Βούλα (τέρμα διαδρομής)
[Συνάντηση στην αφετηρία του ΤΡΑΜ - Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 06:30μ.μ.]

Κατάθεση επικαιροποιημένων θέσεων και  προτάσεων  των ΦτΦ για τα Μέσα Μαζικής Μετακίνησης και την Οδική Ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου