Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Τα επαγγέλματα που κινδυνεύουν από την καταστροφική εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική: Τουρισμός, Εμπόριο, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Κτηνοτροφία, Υλοτομία, Το ελαιόλαδο & η ελιά, Μελισσοκομεία, Η οικοδομική δραστηριότητα, Αλιεία και Μεταλλεία χρυσού | Κυριακή 5 Μαρτίου: Μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

[Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece από την πρώτη στιγμή στηρίζουν και συμμετέχουν στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική. Έχουμε εκδώσει δικά μας Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις και έχουμε διακινήσει, αναρτήσει δεκάδες πληροφορίες για ενημέρωση και κινητοποίηση άλλων φορέων και συντονιστικών ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού και στην υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και της τοπικής οικονομίας [ΕΔΩ]. Σήμερα αναρτούμε εννέα μικρά αλλά αποκαλυπτικά video με "πρωταγωνιστές" τους ίδιους τους παραγωγούς και επαγγελματίες  που κινδυνεύουν από την καταστροφική εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Πρόκειται για μια εξαιρετική παρέμβαση του S.OS. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.
Οι ΦτΦ/NFGR στηρίζουν την πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που γίνεται το Σάββατο 5/3/2016 στις 11:30 στη Θεσσαλονίκη - δείτε δύο φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης]

-----------
Τουρισμός & Μεταλλεία Χρυσού [ΕΔΩ[
Ο τουρισμός αποτελεί τον οικονομικό πυλώνα της Προ Του Άθω περιοχής και γενικά για την Χαλκιδική. Οι όμορφες ακρογιαλιές, η καθαρή θάλασσα, τα σκιερά δάση και το μοναδικό σε ομορφιά τοπίο, προσελκύουν κάθε χρόνο γύρω στο 1 εκατομμύριο τουρίστες. Η ολοκλήρωση της καταστροφικής μεταλλευτικής δραστηριότητας χρυσού- χαλκού θα επιφέρει τον μαρασμό ή και την εξαφάνιση ακόμα πολλών οικισμών της περιοχής.

Εμπόριο & Μεταλλεία Χρυσού [ΕΔΩ[
Τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύχθηκε σε εύρωστο βαθμό το εμπόριο και η μικροβιοτεχνία στη Χαλκιδική λόγο της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης. Είναι λογικό επακόλουθο η οικονομική αυτή δραστηριότητα να καταστραφεί από την συρρίκνωση του τουριστικού προϊόντος λόγο της επακόλουθης υποβάθμισης του περιβάλλοντος από τα μεταλλεία χρυσού.

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια & Μεταλλεία Χρυσού [ΕΔΩ[
Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Προ Του Άθω περιοχή, αλλά και στην ευρύτερη Χαλκιδική είναι μια δυναμική οικονομική δραστηριότητα που συντηρεί άμεσα ή έμμεσα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Χαλκιδικής. Οι εξορύξεις χρυσού με τις σημαντικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον θα αφανίσει τον σημαντικό αυτόν οικονομικό πόρο από τη περιοχή και από την Ελληνική Οικονομία.

Κτηνοτροφία & μεταλλεία χρυσού [ΕΔΩ[
Ήδη υπάρχουν προβλήματα στη κτηνοτροφία στο δήμο Αριστοτέλη. Κυρίως στη Στρατονίκη και στην Ολυμπιάδα η μόλυνση είναι εμφανής λόγο των σημερινών μεταλλευτικών δραστηριοτήτων!

Υλοτομία & μεταλλεία χρυσού [ΕΔΩ[
Οι υλοτόμοι της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας είναι μπροστάρηδες στον αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού!

Το ελαιόλαδο, η ελιά & τα μεταλλεία χρυσού [ΕΔΩ[
Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα στρατηγικά προϊόντα της Χαλκιδικής και της Ελλάδας. Σήμερα το περίφημο ελαιόλαδο και οι ελιές Χαλκιδικής κινδυνεύουν από μια καταστροφική περιβαλλοντικά εκμετάλλευση!

Μελισσοκομεία & μεταλλεία χρυσού [ΕΔΩ[
Μελισσοκομεία! Μία οικονομική δραστηριότητα που θεωρείται σχεδόν "ιερή" λόγο των μεγάλου περιβαλλοντικού οφέλους, τοπικού αλλά και παγκόσμιου. Η Χαλκιδική είναι η βασικότερη μελισσοκομική περιοχή της Ελλάδας. Κι όμως, κι αυτή σήμερα κινδυνεύει με καταστροφή λόγο των ορυχείων χρυσού και της τοξικής σκόνης!

Η οικοδομική δραστηριότητα & τα μεταλλεία χρυσού! [ΕΔΩ
Η οικοδομική δραστηριότητα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες στον δήμο Αριστοτέλη. Αυτό οφείλεται στη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στην οικοδομική δραστηριότητα του Αγίου Όρους που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Αυτή η δραστηριότητα υποβαθμίζεται από τη μονοκαλλιέργεια που θέλουν να επιβάλλουν τα μεταλλεία χρυσού!

Αλιεία και Μεταλλεία χρυσού [ΕΔΩ[
Η αλιεία ήταν και είναι μέσα στους αιώνες μία από τις βασικότερες οικονομικές δραστηριότητες της ΒΑ Χαλκιδικής. Ο κόλπος της Ακάνθου είναι ένας από τους γνωστότερους ψαρότοπους του Β. Αιγαίου. Σήμερα απειλείται από τη μόλυνση που φέρνουν τα μεταλλεία χρυσού! 

----------------------

 Φωτ.Ιωσήφ Σεκέρογλου - από τη μεγάλη πορεία στη Θεσσαλονίκη | Σάββατο 5 Μαρτίου 2016



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου