Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturerfiends Greece συνυπογράφουν το Διεθνές κάλεσμα "Εμπόριο υπέρ των ανθρώπων" & συμμετέχουν στη δημόσια δράση 10 Οκτωβρίου | STOP TTIP CETA TiSA



Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA

Διεθνές κάλεσμα Δράσης ενάντια στις ληστρικές συμφωνίες. Ημέρες δράσης 10-17 Οκτωβρίου.
 Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 δημόσιες σε όλες τις πόλεις του κόσμου

Συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015
ώρα 11:30 στην είσοδο της οδού Ερμού (Σύνταγμα)

Κάλεσμα Δράσης



·                     Εμπόριο υπέρ των ανθρώπων όχι των εταιρειών!
·                     Σταματήστε τις TTIP, CETA, TiSA και TPP!
·                     Όχι στην υφαρπαγή επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και  στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας και των κοινών αγαθών.
·                     Ναι στην προστασία των εργαζομένων και των καταναλωτών.
·                     Ναι στην ελευθερία των σπόρων – ΟΧΙ στoυς Γενετικά τροποποιημένους Οργανισμούς (μεταλλαγμένα).

·                     Για μια νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης.


TTIP = Συμφωνία για το εμπόριο μεταξύ Ε.Ε. - Η.Π.Α.
CETA = Συμφωνία για το εμπόριο μεταξύ Ε.Ε.-Καναδά 
TiSA = Εμπορική Συμφωνία για την Ανταλλαγή Υπηρεσιών
TPP = Διαηπειρωτική Συμφωνία Εμπορίου 

Εμείς, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, συνδικάτα, αγρότες και απλοί μαχητές από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού δηλώνουμε την αντίθεση μας στις TTIP, CETA, TiSA και TPP. Αυτές οι Φριχτές Εμπορικές Συμφωνίες απειλούν την Δημοκρατία μας, τον τομέα των Δημοσίων Υπηρεσιών, τα Κοινωνικά & Περιβαλλοντικά πρότυπα, και θέτουν σε κίνδυνο την μικρής κλίμακας ποιοτική γεωργία, τα διατροφικά και φαρμακευτικά πρότυπα, την απαραίτητη ενεργειακή μετάβαση, και το δικαίωμα και δυνατότητα μας να αναμορφώσουμε την κοινωνία προς το καλύτερο. Οι δικαιούχοι αυτών των συμφωνιών είναι οι μεγάλες εταιρείες που τις έχουν σχεδιάσει και προωθήσει, δεν είναι οι πολίτες.

Στην Ευρώπη, το κίνημα κατά της TTIP και CETA έχει αυξηθεί μαζικά κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Στις 6 Οκτωβρίου, η πρωτοβουλία των Ευρωπαίων πολιτών ενάντια στην TTIP και CETA θα ολοκληρώσει το έτος με πάνω από 2.6 εκατομμύρια υπογράφοντες. Για να γιορτάσουμε αυτήν την επιτυχία και για να ενισχύσουμε τα αιτήματά μας, εμείς θα κατέβουμε στους δρόμους στις 10 Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες θα διαδηλώσουν απ άκρη σ άκρη σε όλη την Ευρώπη, και θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες με σκοπό να μπλοκάρουν τον Οκτώβριο την Ευρωπαϊκή Σύνοδο, και να πουν ΟΧΙ στην λιτότητα, στην φτώχεια και στην TTIP.

Στη Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, και τον Ειρηνικό οι λαοί  οργανώνονται για να νικήσουν την Διαηπειρωτικη Εταιρική Σχέση (TPP) που πιθανόν να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2016. Οι πολίτες στις ΗΠΑ θα συντονιστούν: Στον Barack Obama δόθηκε πρόσφατα η δύναμη να ολοκληρώσει γρήγορα αυτές τις μυστικές συμφωνίες από το Κογκρέσο. Ωστόσο, άνθρωποι σε όλες χώρες έρχονται μαζί όπως ποτέ πριν για μια συντονισμένη κλιμάκωση ώστε να σταματήσει εμπορική παγκοσμιοποίηση και να οικοδομήσουμε τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις, που βασίζονται στη δικαιοσύνη, όχι στην απληστία.

Πέρα από τον Ατλαντικό, είδαμε τις τελευταίες δεκαετίες μια μαζική μεταφορά της εξουσίας από το κοινό σε ιδιωτικά συμφέροντα, μια ώθηση για οικονομική και χρηματοδοτική φιλελευθεροποίηση, μια καλλιέργεια των ανισοτήτων, φτώχεια και περιβαλλοντικές καταστροφές. Οι TTIP, CETA, TiSA και TPP είναι απόπειρες να καταστήσουν αυτές τις εσφαλμένες πολιτικές μη αναστρέψιμες. Ως εκ τούτου, ο αγώνα μας για να σταματήσουμε αυτές τις μυστικές συμφωνίες συνάδει με τα κοινωνικά κινήματα που αντιστέκονται στην λιτότητα, και αγωνίζονται για την κλιματική και  κοινωνική δικαιοσύνη.

Από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου, πορείες, μαζικές διαδηλώσεις ή οργανωμένες τοπικές δράσεις σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Σταματήστε  τις TTIP, CETA, TiSA και TPP! Όχι στην υφαρπαγή των Επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και όλων των κοινών αγαθών!

Αγωνιζόμαστε για την ισότητα, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, την κλιματική Δικαιοσύνη και την πραγματική Δημοκρατία.
Ελάτε μαζί μας. 

Οι άνθρωποι και ο πλανήτης πάνω από τα κέρδη! People & the Planet before Profits!

Επικοινωνία: Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA
Mail: stop.ttip.greece@gmail.com
Event ΔΡΑΣΗ  https://www.facebook.com/events/891931287551117/
Twitter @NatureFriendsGR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου