Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Να απαγορευτεί εντελώς η απελευθέρωση του γ.τ. δάκου στην Ισπανία| Detengan la liberación de moscas genéticamente modificadas/ Stop GMO flies relies in Spain


Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω

01/08/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ü  σε κίνδυνο η βιοποικιλότητα, τη βιολογική γεωργία και το μέλλον της ελαιοπαραγωγής στην περιοχή της Μεσογείου
ü  να απαγορευτεί εντελώς η απελευθέρωση του γενετικά τροποποιημένου δάκου στην Ισπανία

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στηρίζουν την εκστρατεία κατά της απελευθέρωσης γενετικά τροποποιημένου δάκου στην Ισπανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που προσυπογράφουν δέκα έξι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της Μεσογείου, μεταξύ αυτών και η BiotechWatch (Greece)«Η βρετανική εταιρεία Oxitec σχεδιάζει να απελευθερώσει στο περιβάλλον γενετικά τροποποιημένο (γ.τ.) δάκο της ελιάς, στην Ισπανία (Καταλονία)…. Ο δάκος θεωρείται ως είδος που εξαπλώνεται ραγδαία όταν βρεθεί σε κατάλληλο οικοσύστημα. Με την πάροδο του χρόνου οι γ.τ. απόγονοι μπορούν να εξαπλωθούν σε όλη την περιοχή της Μεσογείου και σε όλες τις τοποθεσίες όπου θα συναντήσουν  αυτόχθονες πληθυσμούς.»

Οι ΦτΦ/NFGR συνυπογράφουν το petition που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και απαιτούν να απαγορευτεί εντελώς η απελευθέρωση του γ.τ. δάκου.
Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας μας, το κίνημα ενάντια στους γ.τ. οργανισμούς και κάθε πολίτη να πάρει θέση και να αντιταχθεί σε  "Αυτή την τεχνολογία (η οποία) δείχνει να μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη βιοποικιλότητα, τη βιολογική γεωργία και το μέλλον της ελαιοπαραγωγής στην περιοχή της Μεσογείου. Υποθέτουμε ότι το πείραμα αυτό προωθείται από τα συμφέροντα των επενδυτών και της Oxitec ώστε να αποκομίσουν το μέγιστο κέρδος από την πατενταρισμένη τεχνολογία τους» ( Christoph Then, Testbiotech.)

Περισσότερα στην ανακοίνωση των δεκαέξι Μεσογειακών οργανώσεων ΕΔΩ  [English Edition ΕΔΩ - στα Ελληνικά ΕΔΩ]

Υπογράφουμε ΕΔΩ  


Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 51 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου