Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

TTIP: 8 Ιουλίου 2015 το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε μία πρόταση που δίνει το πράσινο φως στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων | 10 Οκτωβρίου 2015: Ημέρα δράσης ενάντια στις TTIP CETA


Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece από την Άνοιξη του 2013 συνειδητοποίησαν τις δραματικές συνέπειες που θα είχε η "Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙP)" μεταξύ των Η.Π.Α. - Ε.Ε.
Δραματικές συνέπειες στην ποιότητα ζωής των πολιτών, το περιβάλλον και τα τρόφιμα, την Εθνική Ανεξαρτησία κ.λπ. Ευνοϊκές όμως συνθήκες για τις πολυεθνικές.

Οι ΦτΦ/NFGR προσπάθησαν, ανάλογα με τις δυνάμεις που διαθέτουν, να ενημερώσουν την Ελληνική Κοινωνία και να συντονιστούν με άλλες οργανώσεις και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και κοινές δράσεις ενάντια στις εμπορικές ληστρικές συμφωνίες TTIP CETA. Προσπαθούμε παράλληλα να ενημερωθούμε και να συντονιστούμε και με άλλες Πρωτοβουλίες της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ευρώπη και προετοιμαζόμαστε για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στην TTIP, 10 Οκτωβρίου 2015.

Ωστόσο ο "κλοιός" σφίγγει. 
Στις 8 Ιουλίου 2015 το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε μία πρόταση που δίνει το πράσινο φως στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Τα λόμπυ των πολυεθνικών αναπτύσσουν συνεχώς πιέσεις και στρατηγικά σχέδια για να προωθήσουν τα μεταλλαγμένα κ.λπ. στην Ευρώπη και να κάμψουν τις  αντιστάσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ε.Ε., οι πιέσεις και οι εκβιασμοί από τους "εταίρους" είναι μία προειδοποίηση για το τι θα ακολουθήσει με την TTIP.
Αξίζει να διαβαστεί το πρόσφατο άρθρο του Τζων Χίλαρυ "TTIP will force all Europeans to take Greece’s medicine" που περιγράφει το "μέλλον" καθώς και η περιγραφή για το στρατηγικό σχέδιο των λόμπυ που να επιβάλλουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα 

Οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο οφείλουν να συντονιστούν και να αποκρούσουν τα σχέδια των επιχειρηματικών λόμπυ. Ας προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στην ΤΤΙP 10 Οκτωβρίου 2015. Οι ΦτΦ/NFGR θα προσπαθήσουν και πάλι να συμβάλλουν για το συντονισμό με άλλους φορείς  και τη διοργάνωση εκδηλώσεων την ημέρα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου