Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 η Διατλαντική Συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ TTIP στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου | 3η Επιστολή των ΦΙΛΩΝ της Φύσης στους Ευρωβουλευτές


Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω

6/6/2015

Προς τους Ευρωβουλευτές της Ελλάδας [Εξαιρούνται της Χ.Α.]

ΚΟΙΝ: Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου [Εξαιρούνται της Χ.Α.]

ΘΕΜΑ: Να καταψηφιστεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η TTIP | 10 Ιουνίου 2015

Κυρίες και κύριοι Ευρωβουλευτές,

Συνέχεια των δύο προηγούμενων επιστολών που σας είχαμε στείλει όσον αφορά α) την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στις εμπορικές ληστρικές συμφωνίες TTIP CETA TISA β) τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου για το ISDS,
Επανερχόμαστε σήμερα με αφορμή τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την κατά αρχάς ψήφιση της TTIP, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015.

Όπως γνωρίζεται συζητήθηκε στις 27/5/2015 στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου το θέμα το «Διατλαντικό Εμπόριο και τις Επενδύσεις (ΤΤΙΡ)». Παρακολουθήσαμε από το κανάλι της Βουλής τη συνεδρίαση και πραγματικά οι ανησυχίες μας όχι επιβεβαιώθηκαν αλλά έγιναν ακόμα εντονότερες. Υπογραμμίζουμε ιδιαίτερα δυο εκτιμήσεις:
α) αναπληρωτής υπουργού ΠΑΠΕΝ κ.Γιάννης Τσιρώνης: «Πιο πολύ με ανησυχούν αυτές οι διαπραγματεύσεις (σ.σ για την TTIP) παρά εκείνες για την συμφωνία (σ.σ με τους δανειστές)»
β) πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος κα Ηρώ Διώτη «η Ευρώπη έχει ακόμα… κανονισμούς προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και άλλους, οι οποίοι θεωρούνται εμπόδια για το εμπόριο, στοχεύουν (σ.σ. με την TTIP) στην κατάργησή τους…»

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece θεωρούν ότι η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων/ TTIP, και ιδιαιτέρως ο Διακανονισμός Διαφορών μεταξύ Επενδυτή και Κράτους/ISDS, είναι μια απειλή για την προστασία του περιβάλλοντος, τα εργασιακά δικαιώματα, τη διατροφική ασφάλεια, την καλλιέργεια και εμπορεία ΓΤΟ/μεταλλαγμένων, την χρήση τοξικών χημικών, την προστασία προσωπικών δεδομένων, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τη δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, τις πολιτικές και τις κοινωνικές κατακτήσεις. 

Με την επιστολή μας αυτή, σας καλούμε να καταψηφίσετε την TΤIP, η οποία αποτελεί το Δούρειο Ίππο για τη χώρα μας. 


Σε περίπτωση που δεν καταψηφίσετε την TTIP ως σύνολο σας προτείνουμε:

1. Να διεκδικήσετε η συμφωνία να χαρακτηριστεί μικτή για να συζητηθεί και να ψηφιστεί και από τα Εθνικά Κοινοβούλια.

2. Να απαιτήσετε να μη συμπεριληφθεί το ISDS [Μηχανισμός επίλυσης διαφορών κράτους και επενδυτή]

3. Να υπερασπίσετε τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης της χώρας μας

4. Να μην επιτρέψετε την καλλιέργεια και την εμπορία Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στη χώρα μας. Σας υπενθυμίζουμε ότι το 2004 είχαν ληφθεί αποφάσεις από όλα τα Νομαρχιακά Συμβούλια της Ελλάδας με τις οποίες είχαν χαρακτηρίσει τις περιοχές τους «Ελεύθερες Ζώνες από τα μεταλλαγμένα».

5. Να μην επιτρέψετε την εισαγωγή βοοειδών με ορμόνες και πουλερικών με χημικά από τις ΗΠΑ στην Ε.Ε.

6. Να υπερασπίσετε τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό REACH για τα χημικά προϊόντα και την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ποιότητα των καυσίμων. 

7. Να εξαιρέσετε το δημόσιο τομέα της οικονομίας και των κοινών αγαθών από τη Συμφωνία (Υγεία, Παιδεία κ.λπ]

8. Να βάλετε εμπόδια στην αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων και την επαναφορά της ACTA «από το παράθυρο».

9. Να υπερασπίσετε τα εργασιακά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Σας ενημερώνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε τη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου και θα καταγράψουμε τις θέσεις τις οποίες θα (ή δεν θα) διατυπώσετε.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι 49 φορείς και κινήσεις πολιτών από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και οι ΦτΦ, είχαν υπογράψει κείμενο ενάντια στις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες και είχαν συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης, 18 Απριλίου.
  

Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου