Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

"Ελλάδα - μικρός, όμορφος και συναρπαστικός τόπος" | "Greece - small, beautiful, amazing destination" | Αποτελέσματα Διαγωνισμού Φωτογραφίας - Photo contest results




[Κλικάρετε ΕΔΩ για να δείτε τις βραβευμένες φωτογραφίες σε μορφή e-magazine]

O 1ος φωτογραφικός διαγωνισμός του Ελληνικού Δικτύου των Φίλων της Φύσης /Naturefriends Greece πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η προβολή του διαγωνισμού από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι πολλές και αξιόλογες συμμετοχές, καθώς και  η συζήτηση που αναπτύχθηκε για το θέμα «Ελλάδα – μικρός, όμορφος και συναρπαστικός τόπος» ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Το θέμα του διαγωνισμού βασίστηκε στο παγκοσμίως γνωστό βιβλίο τού Σουμάχερ «Το μικρό είναι όμορφο»,  “Small is Beautiful”, που θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της Οικολογίας και περιλαμβάνεται στα 100 σπουδαιότερα βιβλία από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Ευχαριστούμε όλους όσοι πρόβαλαν και βοήθησαν στην υλοποίηση του διαγωνισμού (Δημοσιογράφους, Bloggers, Γραφίστες, Μεταφραστές, Επιτροπή αξιολόγησης) και ιδιαιτέρως τους φωτογράφους που συμμετείχαν με τα έργα τους.

Η επιτροπή αξιολόγησης παρέλαβε 740 φωτογραφίες από 175 φωτογράφους, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος και πραγματικά δυσκολεύτηκε να επιλέξει τα βραβευμένα και σχεδόν ισάξια έργα.

Με την έκδοση και την παρουσίαση του δίγλωσσου  καταλόγου με τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού θα προσπαθήσουμε να προβάλλουμε τη χώρα μας, αυτόν τον «μικρό, όμορφο και συναρπαστικό τόπο» εντός και εκτός Ελλάδος.

Αν θεωρείται ότι ο κατάλογος έχει κάτι να προσφέρει με τη γνωριμία και την προβολή της Ελλάδας σας παρακαλούμε να τον διακινήσετε με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Ελένη Μπουρολιά Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού
Κώστας Φωτεινάκης Πρόεδρος των ΦτΦ
Χριστιάνα Βλαχάκη Γραμματέας των ΦτΦ και Μεταφράστρια
Θοδωρής Παρασκευάς – Γραμματεία των ΦτΦ και Δημιουργία του παρόντος Καταλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου