Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ προς τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας: "Η Ελλάδα να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Συνάντηση της Βιέννης 6 -7 Δεκεμβρίου 2014 | Η Χώρα μας να πάρει θέση εναντίον των Πυρηνικών όπλων"



Αρ.Πρωτ. 22.2014/ 11.11.2014
Προς: Υπουργεία α) Εξωτερικών β) Εθνικής Άμυνας
Κοιν.: ΜΜΕ, Κόμματα, ΚΕΔΕ, Μαζικούς Φορείς

Η Ελλάδα να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Συνάντηση της Βιέννης 6 -7 Δεκεμβρίου 2014  
Η Χώρα μας να πάρει θέση εναντίον των Πυρηνικών όπλων

Στις 6-7 Δεκεμβρίου 2014 γίνεται στην Βιέννη, παγκόσμια συνάντηση με θέμα την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων. Αυτή η προσπάθεια βασίζεται στο ανθρωπιστικό δίκαιο και ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 στην ολομέλεια του ΟΗΕ όπου υπερψηφίστηκε. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν ήταν ανάμεσα στις 125 χώρες που την υποστήριξαν (σήμερα είναι 159). Προηγήθηκαν της συνάντησης της Βιέννης συναντήσεις στο Όσλο (Μάρτιος 2013), στο Μεξικό (Φεβρουάριος 2014) και το Eυρωμεσογειακό φόρουμ της ICAN στην Άγκυρα(21-22 Ιουνίου 2014).
Στις 26/9/14 η «Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για τηνπροστασία του περιβάλλοντος και κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής», έστειλε επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο υπουργό ΥΠΕΞ, για την παγκόσμια ημέρα κατά των πυρηνικών όπλων. Δυστυχώς δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Βιέννης; Θα πάρει θέση η ελληνική πολιτεία εναντίον των πυρηνικών όπλων;

Οι Φίλοι της Φύσης/Naturefriends Greece έχουν σαφή θέση πάνω στο θέμα των πυρηνικών και συστρατεύονται σ΄ αυτή την προσπάθεια. Δυστυχώς ο κίνδυνος μεγαλώνει όλο και περισσότερο, με την Ελλάδα να παραμένει απλός θεατής. Τα πυρηνικά όπλα είναι τα χειρότερα και παραδόξως δεν έχουν ακόμα απαγορευτεί όπως έγινε με τα βιολογικά, τα χημικά και τα άλλα όπλα μαζικής καταστροφής.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
Γιατροί, επιστήμονες, ανθρωπιστικές οργανώσεις και επιζώντες παρουσιάζουν ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις των πυρηνικών όπλων. Αυτά τα στοιχεία έχουν δείξει ότι όχι μόνο μπορούν να καταστραφούν ολόκληρες πόλεις, να χαθούν ανθρώπινες ζωές μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά ότι η ακτινοβολία τους θα συνεχίζει να σκοτώνει για χρόνια, να προκαλεί καρκίνους και περιβαλλοντικές καταστροφές (διάσπαση την παγκόσμιου κλίματος και της γεωργικής παραγωγής)

Έχουν το ΘΑΡΡΟΣ να απαγορεύσουν τα πυρηνικά όπλα; - Ο χρόνος για την απαγόρευση τους είναι ΤΩΡΑ. Η Ελλάδα πρέπει να πάρει θέση και να παίξει ένα ρόλο πρωταγωνιστικό στη δημιουργία ενός κόσμου ΧΩΡΙΣ πυρηνικά.
Οι ΦτΦ/NFGR θα συνεχίσουν με συνέπεια να παλεύουν για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής από τα πυρηνικά όπλα.

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece
Ανθέων 72, Χαϊδάρι 12461 |Mail: desk[παπάκι]nfgr[τελεία]org




Σύνδεσμοι για τη Διεθνή συνάντηση:http://www.icanw.org/campaign-news/do-you-have-the-courage-to-ban-nuclear-weapons/ -  http://ippnwgr.blogspot.gr/2014/11/ican.html

ΝΕΟΤΕΡΑ: "Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη Βιέννη"
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ  η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων  και ελπίζουμε να στηρίξει την πρόταση για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων. Περισσότερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου