Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece: Ο μεγαλύτερος εχθρός της φύσης και της ανθρωπότητας είναι οι βομβαρδισμοί και ο πόλεμος | ΟΧΙ στην εξόντωση αμάχων Παλαιστινίων στη Γάζα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/7/2014
  •    Ο μεγαλύτερος εχθρός της φύσης και της ανθρωπότητας είναι οι βομβαρδισμοί και ο πόλεμος
  •  ΟΧΙ στην εξόντωση αμάχων Παλαιστινίων στη Γάζα


Στο Ισραήλ «κατασκευάζεται» ένα άλλο είδος ανθρώπου. Οι  πρόσφατοι 600 αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Νότια λωρίδα της Γάζας, που πραγματοποιήθηκαν ως «απάντηση» στην απαγωγή και στην άδικη πραγματικά δολοφονία τριών Ισραηλιτών εφήβων,  προκάλεσαν το θάνατο 107 Παλαιστινίων  και τεράστιες ζημιές σε πόλεις, χωριά και αγροτικές εκτάσεις. Από τις 6 -10 Ιουλίου υπάρχουν 600 Παλαιστίνιοι τραυματίες από τους βομβαρδισμούς. Την Πέμπτη 10 Ιουλίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη φαρμάκων,  ιατρικών αναλωσίμων και των προμηθειών καυσίμων στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου 20.000 Ισραηλινοί στρατιώτες είναι έτοιμοι να εισβάλλουν στη Γάζα.
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece:
1.      Εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους στην κλιμάκωση των Ισραηλινών βομβαρδισμών που καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τη φύση στη Λωρίδα της Γάζας και προκαλούν εκατοντάδες θανάτους και τραυματισμούς.
2.      Καλούν τη Διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ, τα Κινήματα Πολιτών, τις Περιβαλλοντικές και άλλες οργανώσεις να απαιτήσουν και να επιβάλλουν στο Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς.
3.      Συμφωνούν με τη θέση της «Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας για  την Προστασία του Περιβάλλοντος και  κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής/ Greek IPPNW: «Ο ΟΗΕ πρέπει επιτέλους να επιβάλει στο Ισραήλ κυρώσεις για την συνεχιζόμενη παραβίαση όλων των διεθνών κανόνων στις συστηματικές πια επιθέσεις του κατά της Λωρίδας της Γάζας. Η ανθρωπότητα πρέπει να δείξει στο Ισραήλ ότι η σημερινή του τακτική ταυτίζεται με τις ναζιστικές θηριωδίες των αντιποίνων με θύματα αναρίθμητα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και τους ίδιους τους Εβραίους που δυστυχώς σήμερα αποδεικνύονται σκληρότεροι από τους Γερμανούς (10/7/2014).
4.      Επισημαίνουν ότι «Ο μεγαλύτερος εχθρός της φύσης και της ανθρωπότητας  είναι οι βομβαρδισμοί και ο πόλεμος» και δηλώνουν την στήριξή τους σε πρωτοβουλίες συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.
5.      Θεωρούν ότι μόνιμη ειρήνευση στην περιοχή μπορεί να εξασφαλιστεί όταν οι Παλαιστίνιοι αποκτήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.



Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece http://www.nfgr.org ιδρύθηκε το 2008 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI  http://www.nfi.at συμμετέχουν 45  εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συμπεριλαμβάνονται στους GREEN10/G10 που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου