Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Κυριακή 22 Ιουνίου: Ανοιχτή συνέλευση για το Ελληνικό, την πλαζ του Αγίου Κοσμά, τις παραλίες και τον Αιγιαλό

[Από την επιτυχημένη ανοικτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, Κυριακή 22 Ιονίου 2014]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοικτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Στη συνέλευση έγιναν οι εξής βασικές εισηγήσεις α) Απολογισμός δράσεων της Επιτροπής (Τάσος Ταστάνης) β) Πως έχει η κατάσταση σήμερα με την Lamda Develompent (Φερενίκη Βαταβάλη) γ) Οι αγώνες για τις ελεύθερες παραλίες και τον αιγιαλό (Μαριλένα Ιατρίδου) δ) Προτάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα για το Ελληνικό, τον Άγιο Κοσμά και τις παραλίες (Πάνος Τότσικας).
Η Επιτροπή Αγώνα εξέφρασε την συμπαράστασή της στο Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη, ο οποίος και συμμετείχε στη συνέλευση.


Παρεμβάσεις έκαναν η Δέσποινα Κουτσούμπα (Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και Περιφερειακός Σύμβουλος), εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, κ.α.


Στην συνέλευση συμμετείχαν ο Κώστας Φωτεινάκης (πρόεδρος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece) και ο Νίκος Καρούνης (μέλος του Δ.Σ. του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.). Οι ΦτΦ/NFGR συμμετέχουν και στηρίζουν τους αγώνες για το αστικό περιβάλλον και ιδιαίτερα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού. Δείτε ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ  ορισμένες από τις παρεμβάσεις μας.

Στον Άγιο Κοσμά είδαμε την Ελένη Πορτάλιου (καθηγήτρια ΕΜΠ και Δημοτική Σύμβουλο), Γιάννη Σχίζα (ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ),  Κώστα Διάκο (Οικολογική Απάντηση), Γιάννη Τσιρώνη (Οικολόγοι - Πράσινοι) κ.α.

Στη συνέλευση διακινήθηκε υλικό του ΔΙΚΤΥΟΥ - ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ και έγινε ειδική αναφορά για το Μαραθώνιο "240 Χιλιόμετρα ΑΙΓΙΑΛΟΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου