Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κοινή δήλωση 119 συνασπισμών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών "Οι άνθρωποι, το περιβάλλον και η δημοκρατία πάνω από τα κέρδη & τα εταιρικά δικαιώματα" | Εκδήλωση στην Αθήνα την Τρίτη 10 Ιουνίου



119 Ευρωπαϊκές οργανώσεις, ινστιτούτα, που εκπροσωπούν ένα  μεγάλο εύρος συνασπισμού οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, εξέδωσαν κοινή δήλωση με την  οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την "υπό κρυπτώ" εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμφωνία είναι μια απειλή για "την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημόσια υγεία, τη γεωργία, τα δικαιώματα του καταναλωτή και την προστασία των προτύπων τροφίμων και καλλιέργειας, την καλή διαβίωση των ζώων, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα δικαιώματα των μεταναστών, την ανεργία, τα θέματα γυναικών και νεολαίας, την ανάπτυξη, τη δημόσια πρόσβαση στην πληροφορία και τα ψηφιακά δικαιώματα, τις βασικές δημόσιες υπηρεσίες συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης, το αδιάβλητο των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και άλλα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη δήλωση στο πρωτότυπο με τίτλο "People, environment and democracy before profit and corporate rights". Τη δήλωση προσυπογράφουν η Διεθνής Περιβαλλοντική οργάνωση Naturefriends International, της οποίας οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece είναι μέλος, καθώς και οι NaturFreunde Deutschlands, Germany.

Από την Ελλάδα προσυπογράφει τη δήλωση το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, το οποίο συνδιοργανώνει με το Ίδρυμα Rosa Luxeburg εκδήλωση για την TIIP την Τρίτη 10 Ιουνίου. [Πληροφορίες ΕΔΩ]

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece θα συμμετέχουν στην εκδήλωση και θα κάνουν σχετική παρέμβαση. Παράλληλα θα εκδώσουμε σχετικό φυλλάδιο με την ελληνική μετάφραση της δήλωσης με θέμα "Οι άνθρωποι, το περιβάλλον και η δημοκρατία πάνω από το κέρδος" καθώς και με τις ιδιαίτερες θέσει των ΦτΦ/NFGR για τις συνέπειες που θα έχει η TTIP στο περιβάλλον.
--------------
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την TTIP  ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου