Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ: Προσχηματική και πρόχειρη η «διαβούλευση» για το νέο Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας - Αττικής


Αρ.Πρωτ.8.2014/28.03.2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσχηματική και πρόχειρη η «διαβούλευση» για το νέο Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας - Αττικής

Η πρόταση του ΥΠΕΚΑ για το νέο Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας- Αττικής αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για διαβούλευση από 27 Μαρτίου μέχρι 3 Απριλίου. Το σχέδιο νόμου αποτελείται από 82 άρθρα, από μία αιτιολογική έκθεση και δεκάδες παραρτήματα και χάρτες. [ΕΔΩ]
Είναι πρακτικά αδύνατον μέσα σε έξι ημέρες να διαβαστεί και να αξιολογηθεί το νέο ΡΣΧ και πολύ περισσότερο για να κατατεθούν σχόλια και προτάσεις και για αυτό το λόγο θεωρούμε προσχηματική τη «διαβούλευση».
Η προχειρότητα αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι το νέο Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας- Αττικής καλείται να το εφαρμόσει ο ΟΡΣΑ ο οποίος έχει καταργηθεί την προηγούμενη ημέρα της ανάρτησης με το ν. 4250 Α/ 26.03.2014/ άρθρο 12. [ΕΔΩ]

Ας είμαστε σε ετοιμότητα να προστατέψουμε το αστικό περιβάλλον γιατί με την κατάργηση των Οργανισμών Σχεδίων Πόλεων, έστω και προσωρινά, δημιουργείται ένα τεράστιο κενό στο σχεδιασμό και στη χωροταξία των πόλεων.
  

Το Ελληνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικών Κοινωνικών Οργανώσεων «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece http://www.nfgr.org ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI  http://www.nfi.at συμμετέχουν 45  εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συμπεριλαμβάνονται στους GREEN10/G10 που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου