Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Κυριακή 16/2/2014: Επέμβαση στο Σχιστό για την απελευθέρωση άγριων πουλιών (φλώροι, καρδερίνες κ.ά) από την κακία των ανθρώπων

[το παζάρι του Σχιστού]

[Μετά την "επέμβαση" οι διασώστες των άγριων πουλιών κάνουν την καταμέτρηση στην είσοδο του Βοτανικού Κήπου Διομήδους (Ιερά Οδός)
  
[Η απελευθέρωση]

Επέμβαση στο παζάρι του Σχιστού πραγματοποίησε την Κυριακή 16/2/2014 το πρωί η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, με τη συνδρομή του Α.Τ. Κερατσινίου.

Περισσότερα από 250 πουλάκια, σπίνοι, κοκκινολαίμηδες, καρδερίνες, παπαδίτσες, σταυρομύτες, ένα φλυτζόυνι, καρβουνιάρηδες, μαυροσκούφηδες, φλώροι, σκαρθάκια, λούγαρα, κοτσύφια, τσίχλες, μικρογαλιάντρες, φανέτα, ένα βουνοσπουργίτι, ένας θαμνοψάλτης, ένα ψαρόνι.... σε άθλια κατάσταση, μερικά ήδη νεκρά. Όσα δεν απελευθερώθηκαν βρίσκονται στο Σταθμό για να συνέλθουν της ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής. 
Κατασχέθηκαν επίσης και καταστράφηκαν δεκάδες κλουβιά, καπατσέδες, ξόβεργες και λοιπά σύνεργα.
Ρεπορτάζ και φωτογραφίες ΑΝΙΜΑ
----------------------
Η απελευθέρωση έγινε στην είσοδο το Βοτανικού Κήπου Διομήδους στο Χαϊδάρι (Ιερά Οδός).

Επιχειρήσεις απελευθέρωσης άγριων πουλιών έχουν γίνει επανειλημμένα στο παζάρι του Σχιστού, ωστόσο οι αμετανόητοι συνεχίζουν να αιχμαλωτίζουν τα άγρια πουλιά και να τα πουλούν λες και είναι εμπόρευμα.
Οι ΦτΦ/NFGR συγχαίρουμε όλους όσοι έλαβαν μέρος στην επέμβαση απελευθέρωσης και όσους προστατεύουν την χλωρίδα και την πανίδα. 

Σχόλια ΦτΦ/NFGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου