Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ για το νεοφασισμό, τους νεοναζί, τη Χρυσή Αυγή και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Απόσπασμα  από το ΨΗΦΙΣΜΑ (με ά/α 11) του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ που έχει κατατεθεί στην Εθνική Συνδιάσκεψη.

ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΝΑΖΙΣΜΟΣ. 
Επιβεβαιώνουμε α) μία από τις θεμελιακές αρχές των ΦτΦ που καταγράφονται στο καταστατικό μας «Η οργάνωση εμπνέεται από τις αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης και τα μέλη της αγωνίζονται να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας, στην οποία δεν θα υπάρχουν προνόμια και διακρίσεις που αφορούν τις πολιτικές πεποιθήσεις, το θρήσκευμα, το φύλο, το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή, την κοινωνική τάξη κ.ά. Γιατί μόνο σε μια τέτοια δίκαιη κοινωνία μπορούν να βρει πλήρη εφαρμογή οι αρχές της αειφορίας, της αλληλεγγύης, της κλιματικής δικαιοσύνης…».  
Επιβεβαιώνουμε β) ότι ένας από τους στόχους της Διεθνούς οργάνωσης NFI είναι «Η προώθηση της κοινωνικής ένταξης ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα, θρήσκευμα ή εθνική προέλευση, καθώς επίσης και των κοινωνικά αδύναμων ανθρώπων…» 
Υπενθυμίζουμε γ) ότι η διεθνής οργάνωση NFI, στην οποία οι ΦΤΦ είναι μέλος, είχε τεθεί εκτός νόμου από τους Ναζί από το 1934 μέχρι το 1945. 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το DNΑ των ΦτΦ είναι αντιφαστιστικό και με αυτή την έννοια καταδικάζουμε τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτη και επιβεβαιώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να έχουμε καμία σχέση, επαφή και συνεργασία με οποιοδήποτε  νεοφασιστικό ή νεοναζιστικό μόρφωμα. 
Φορείς που συμμετέχουν στο Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ έχουν νιώσει στο «πετσί» τους τις συνέπειες του ναζισμού όπως το Ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα και τα Στρατόπεδα κράτησης και εξόντωσης  Ελλήνων Πατριωτών στο Χαϊδάρι και Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου