Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Γράμμα NFI από τις Βρυξέλλες για τους G1O, τις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014, το νερό...


Ιούλιος 2013 – Γράμμα από τις Βρυξέλλες.

Αγαπητοί Φίλοι της Φύσης (ΦτΦ),

Tο καλοκαίρι έφτασε και πολλοί από εμάς ετοιμάζουμε τα σακίδια μας για να περάσουμε χαρούμενες στιγμές στην φύση – στα βουνά, στην θάλασσα, στις λίμνες και τα δάση.

Για το γραφείο των  ΦτΦ στις Βρυξέλλες η σκληρή δουλειά μόλις ξεκίνησε! Για πρώτη φόρα οι ΦτΦ λαμβάνουν την προεδρία του Συνασπισμού “Green Ten”, ο οποίος αποτελείται από 10 πρωτοπόρες περιβαλλοντικές οργανώσεις ενεργές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου 20 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες. Ως προεδρεύουσα οργάνωση, οι ΦτΦ θα είναι υπεύθυνοι για τον συντονισμό των κοινών δράσεων του δικτύου “Green Ten”  και την εντατική εργασία για να διασφαλίσουν ότι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος θα τοποθετηθεί στην «καρδιά» της διαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο φιλόδοξος στόχος, δύο καινούργιοι συνάδελφοι θα υποστηρίζουν το γραφείο μας στις Βρυξέλλες.

Αν είστε συγχυσμένοι από τις σύγχρονες πολιτικές της Ε.Ε. και δεν αισθάνεστε ότι αντιπροσωπεύεστε από αυτούς από αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία, τα καλά νέα είναι ότι οι επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πλησιάζουν! Τον Μάιο του 2014, οι πολίτες των 28 Κρατών – Μελών της Ε.Ε. – πρώτη φορά για τους Κροάτες – θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους για την περίοδο 2014 – 2019. Οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν σημασία και εμείς, ως Πολίτες της Ε.Ε. έχουμε μία ευκαιρία να διαμορφώσουμε τις πολιτικές της Ε.Ε. για να υπάρξουν οφέλη για την Φύση, τους Ανθρώπους και τον Πλανήτη μας ως σύνολο.

Στις Βρυξέλλες και αλλού στην Ευρώπη, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ότι οι επόμενες εκλογές αφενός θα αναδείξουν ένα μικρό αποτέλεσμα που θα υποσκάπτει την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφετέρου θα αναδείξουν μία ισχυρή κινητοποίηση των ψηφοφόρων προς όφελος των ακραίων εθνικιστών και των κομμάτων που εναντιώνονται στην Ε.Ε. Η μελλοντική κατεύθυνση της Ε.Ε. θα αποφασιστεί από την ψήφο μας και έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η Ε.Ε θα κατευθυνθεί προς την σωστή κατεύθυνση με τους σωστούς ανθρώπους στην εξουσία.

Ένα μεγάλο παράδειγμα του πως κάθε πολίτης μετράει είναι το “Right2Water” (http://www.right2water.eu/), η πρώτη Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών η οποία πέτυχε να συγκεντρώσει 1,5 εκατομμύριο υπογραφές από τους Ευρωπαίους Πολίτες. Εμείς, οι ΦτΦ, παρέχουμε την πλήρη στήριξη μας στην πρωτοβουλία αυτή και την ενισχύουμε με τις προσωπικές μας υπογραφές. Πρόσφατα, πετύχαμε την 1η επιτυχία σε πολιτικό επίπεδο. Ο αρμόδιος Επίτροπος δήλωσε ότι το νερό εξαιρείται από την Οδηγία που θα άνοιγε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Επίσης δήλωσε ότι είναι καθήκον της E.Ε. να λάβει υπόψη της τις ανησυχίες που εκφράζονται από τόσο πολλούς πολίτες, Αυτό για να μην ξεχνάμε ότι κάθε ψήφος μετράει.
Σας εύχομαι χαρούμενες  διακοπές σε «συντονισμό» με την φύση.

Χαιρετισμοί από τις Βρυξέλλες,

Seda OrhanDefranceschi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου