Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ALTER SUMMIT: 7,8 Ιουνίου αρχίζει η Εναλλακτική Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Κινημάτων - Το Σάββατο το πρωί η συζήτηση "Αντιστεκόμαστε στα σχέδια λεηλασίας και εμπορευματοποίησης της φύσης"


Alter Summit, εξορύξεις και μεγάλα έργα…
Η Εναλλακτική Σύνοδος των Κινημάτων, που θα γίνει στην Αθήνα 7 και 8 Ιουνίου, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός διότι είναι η πρώτη ευρωπαϊκή συνάντηση οργανωμένων δυνάμεων των «από κάτω» από την αρχή της κρίσης. Είναι η πρώτη κοινή απάντησή μας στον πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο στις δυνάμεις της εργασίας σε μια πρωτοφανή προσπάθειά του να τα πάρει όλα: εισόδημα, δημόσια κοινά αγαθά, δικαιώματα, αξιοπρέπεια. Εργάζομενοι/ες, νέοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες και μετανάστριες όλοι όσοι κατοικούμε εδώ και ζούμε από τη δουλειά μας, βρεθήκαμε στη δίνη του κυκλώνα. Γίναμε το πειραματόζωο του ευρωπαϊκού καπιταλισμού προκειμένου να εγκαταστήσουν πολιτικές αρπαγής, κοινωνικής και οικονομικής διάλυσης και ταυτόχρονα πειθάρχησης και καταστολής. Ταυτόχρονα όμως εδώ γεννήθηκαν οι περισσότερες και πιο οργανωμένες αντιστάσεις και η πιο ριζοσπαστική Αριστερά απ’ όλη την Ευρώπη. Οφείλουμε, λοιπόν, και το Αlter Summit είναι ένα πρώτο βήμα, να οργανώσουμε περαιτέρω και με διεθνιστικά χαρακτηριστικά την αντίσταση και την αλληλεγγύη.
Στο Αlter Summit θα γίνουν και θεματικές συνελεύσεις. Μια από αυτές έχει τίτλο «Κερδοσκοπώντας από τη φύση». Η συζήτηση θα γίνει Σάββατο 8 Ιουνίου 9.30-12.30 το πρωί στο ΟΑΚΑ και θα επικεντρωθεί στις νεοφιλελεύθερες ιδεολογίες περί ανάπτυξης μέσω εξορύξεων και μεγάλων έργων και στους αγώνες στην Ευρώπη ενάντια σ’ αυτή τη φιλοσοφία της λεηλασίας. Θα μιλήσουν εκπρόσωποι από τις επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία, ο Mihnea Blidariu από την καμπάνια «Σώστε τη Rosia Montana” από τη Ρουμανία, όπου αναπτύχθηκαν αγώνες ενάντια στα ορυχεία χρυσού, η Aurélie Trouvé από την ATTAC Γαλλίας που θα μιλήσει για λαϊκούς αγώνες ενάντια σε μεγάλα έργα στη Γαλλία όπως το αεροδρόμιο Notre – Dame – des – Landes, ο Venere Anzaldi από τα σωματεία βάσης COBAS που θα μιλήσει για το κίνημα ΝΟ-TAV (τρένο) στην Ιταλία και ο Hannu Hyvonen από την καμπάνια STOP Talvivaara, στη Φινλανδία, όπου έγινε το μεγάλο ατύχημα στα ορυχεία.
* Η Κυριακή Κλοκίτη είναι συντονίστρια συνελεύσεων Περιβαλλοντικών ζητημάτων στο Alter Summit
 
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ συμμετέχουν στο ALTER SUMMIT

Το πρόγραμμα ΕΔΩ

VIDEOS ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου