Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Hurricane Sandy/ O τυφώνας Sandy.... "Είναι η κλιματική αλλαγή ρε κουτό..."

Streets are flooded under the Manhattan Bridge in the Dumbo section of Brooklyn, N.Y. Photo: AP Photo/Bebeto Matthews
Το θέμα λιματική Αλλαγή" είναι ένα από τα κύρια ζητήματα των Naturefriends International (NFI) και του Ελληνικού Δικτύου Φίλοι της Φύσης (ΦτΦ). Οι NFI, μέλος των οιποίων είναι οι ΦτΦ, έχουν εκδώσει τη "Χάρτα για το Κλίμα" (ΕΔΩ) / Friends of Nature Climate Charter στην οποία εκτός από τα γενικά μέτρα που προτείνουν, αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τον οργανισμό τους, τις μετακινήσεις τους, τα γραφεία και τα καλύμματα που διαθέτουν.
Δυστυχώς στη χώρα μας το θέμα της κλιματικής αλλαγής ελάχιστα απασχολεί την κοινωνία, τα κόμματα, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα ΜΜΕ κ.λπ. 
Οι ραγδαίες και ακραίες αλλαγές που παρατηρούνται στη φύση  όπως  οι καταστροφές,  π.χ. ο τυφώνας Sandy, δεν συνδέονται με την κλιματική αλλαγή ούτε παρουσιάζονται κατά κανόνα οι συνέπειες που έχουν στη ζωή, ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας, αλλά και στην οικονομία γενικότερα.

Οι ΦτΦ κόντρα στο ρεύμα θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην εκστρατεία για την ανάσχεση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, να διοργανώνουν συζητήσεις και να προβάλλουν την αναγκαιότητα λήψης μέτρων από την πολιτεία στις βιομηχανίες, μεταφορές, ναυτιλία, στις λειτουργίες των πόλεων κ.λπ, αλλά και την ευθύνη που έχουμε ως συλλογικότητες και ως άτομα.

Σας προτείνουμε να διαβάστε ένα σχετικό άρθρο της οργάνωσης Women's Environment & Development Organization (WEDO) [ΕΔΩ] και την παρέμβαση του Κώστα Ζαχαριάδη"Ο Σάντυ δεν είναι εικόνα για ειδήσεις" [ΕΔΩ]
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου