Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη EURATOM (1)


Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ προώθησε την εκστρατεία της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends Internation ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ατομική Ενέργεια EURATOM.

Η προώθηση της εκστρατείας έγινε με πολλούς και παράλληλους τρόπους τρόπους:


 1.      Μεταφράσαμε το κείμενο των Friends of Nature και προσαρμόσαμε το λογότυπο της εκστρατείας στην Ελληνική γλώσσα.
2.      Ο Πρόεδρος των Φίλων της Φύσης Κώστας Φωτεινάκης υπέγραψε το κείμενο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας.
3.      Πραγματοποιήσαμε στις 25/6/2012 σύσκεψη ενημέρωσης για το θέμα στην Αθήνα.
4.      Δημιουργήσαμε blog ειδικά για την προώθηση της εκστρατείας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη http://antieuratom.blogspot.gr
5.      Δημιουργήσαμε  petition με αίτημα τη διάλυση της Euratom
6.  Στο Ελληνικό κείμενο, που έχουν προστεθεί και ειδικότερα εθνικά θέματα, το έχουν υπογράψει, εκτός από τους Φίλους της Φύσης δέκα τρεις (13) περιβαλλοντικές οργανώσεις.
7.       Μεταξύ των οργανώσεων που υπόγραψαν το κείμενο συμπεριλαμβάνεται και η «Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής» GREEK MEDICAL ASSOCIATION FOR ΤΗΕ PROTECTION OF ΤΗΕ ENVIRONMENT AND AGAINST NUCLEAR AND BIOCHEMICAL THREAT, τμήμα του IPPNW, που έχει βραβευθεί με Βραβείο Ειρήνης το 1985. (Πρόεδρος της Εταιρείας στην Ελλάδα η κα Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου)
8.      Ενημερώσαμε τους Ευρωβουλευτές και τους Βουλευτές των Ελληνικών κομμάτων (εκτός των ακροδεξιών, νεοφασιστικών κομμάτων)
9.      Μετά την Ενημέρωση οι κυρίες Ηρώ Διώτη (υπεύθυνη περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ), Ρένα Δούρου (υπεύθυνη Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ) κατέθεσαν ερώτηση προς τα Υπουργεία Εξωτερικών, ΥΠΕΚΑ, Οικονομικών ζητώντας πληροφορίες για το θέμα της χρηματοδότησης, τα πυρηνικά εργοστάσια κ.λπ.
10.  Ενημερώσαμε, Προωθήσαμε την πρωτοβουλία  των Φίλων της Γης (Friends of Earth) με θέμα «ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε την Ευρώπη Ελεύθερη από Πυρηνικά»/ My voice against nuclear power  http://www.my-voice.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου