Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

"Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008": Επιστολή στον ΥΠΕΚΑ για το για το θάψιμο βιομηχανικών αποβλήτων στο λατομείο Λιτοχώρου στον Όλυμπο

 [Οι "Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008" συμμετέχουν στο Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης/ Friends of Nature]


Τους τελευταίους μήνες απασχολεί την Πιερική κοινωνία η πρόθεση του Δήμου Δίου – Ολύμπου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης (Δ.Ε.Α.Δ.Ο.) να συνάψουν συμφωνία για το θάψιμο βιομηχανικών αποβλήτων στο λατομείο Λιτοχώρου, πολύ κοντά στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου αλλά και σε τουριστικές περιοχές.
 Οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος» παρακολουθούμε το θέμα από την πρώτη στιγμή σε όλες τις διαστάσεις του. Η άποψή μας είναι ότι το υλικό αυτό δεν πρέπει να θαφτεί στο Λιτόχωρο, εφόσον δεν συμφωνούν μεταξύ τους οι ειδικοί επιστήμονες αν είναι επικίνδυνο ή όχι και αν θα έχει ή όχι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία όταν αποτεθεί στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά και για γενικότερους λόγους (βλάβη στον τουρισμό από τη φημολογία και μόνο, ανάγκη να γίνει επιτέλους σωστή χωροθέτηση ειδικού χώρου για τα βιομηχανικά απόβλητα κ.ά.).
Η Ένωσή μας υποστηρίζει τον αγώνα ενεργών πολιτών και κατοίκων της περιοχής να αποτρέψουν το παραπάνω σχέδιο. Με στόχο να δυναμώσουμε τις φωνές που αντιδρούν σε μια ενέργεια που εγκυμονεί κινδύνους για μια περιοχή ιδιαίτερη σημαντική, αποστείλαμε στον Υπουργό Περιβάλλοντος την παρακάτω επιστολή: 
Διαβάστε την Επιστολή ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου