Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

20 ΜΚΟ γα την προστασία του Περιβάλλοντος καταγγέλουν την κυβέρνηση της Πολωνίας για τρομοκράτηση της οργάνωσης νομικών ClientEarth


Στην  ΜΚΟ ClientEatrh συμμετέχουν Νομικοί Περιβαλλοντος ΕΔΩ

Την Επιστολή διαμαρτυρίας που υπόγραψαν 20 ΜΚΟ στην Πολωνία και την έστειλαν στον Πρωθυπουργό της χώρας

Διαβάστε το ρεπορτάζ EU news ΕΔΩ

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς στην Πολωνία υποστηρίζουν ότι λειτουργούν υπό καθεστώς φόβου και ότι παρακολουθούνται από τη μυστική αστυνομία της χώρας.

Πράγματι, οι οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος βρίσκονται στο στόχαστρο της πολωνικής κυβέρνησης με τον υπουργό Οικονομίας της χώρας Νικολάι Μπουτζανόφσκι να δηλώνει ότι “λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον που εκπροσωπεί το Κράτος” κατηγορώντας την ΜΚΟ Client Earth -η οποία διαμαρτύρεται για την ηλεκτροπαραγωγή από άνθρακα και τις πολιτικές εξόρυξης σχιστολιθικού φυσικού αερίου- ότι έχει ξεπεράσει τα όρια.
Μέρες πριν, πολωνική λαϊκίστικη ακροδεξιά εφημερίδα κατηγόρησε του ακτιβιστές για “οικοτρομοκρατία”.
Σύμφωνα με πληροφορίες του EurActiv η μυστική αστυνομία της Πολωνίας παρακολουθεί και υποβάλλει σε ανακρίσεις όχι μόνο ακτιβιστές και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων που αντιτίθενται στα ενεργειακά σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης που συντάσσονται μαζί τους.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν πως τα πράγματα δεν είναι “άσπρα ή μαύρα” και υπαινίσσονται αδιαφανείς πτυχές στη λειτουργία των περιβαλλοντικών ΜΚΟ.
Η Πολωνία που έχει μπλοκάρει τρεις φορές τον οδικό χάρτη της ΕΕ προς μια οικονομία χαμηλών ρύπων, εξαρτάται από τον άνθρακα σε ποσοστό 90% για την ηλεκτροπαραγωγή και θεωρεί κομβικής σημασίας για την ενεργειακή της ανεξαρτησία η εξασφάλιση μιας ανεξάρτητης πηγής από ορυκτά καύσιμα.
Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει την αντίδραση των κατοίκων Ρογκόφ και Ζουράβλοφ σε σχέδια εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου στα οποία εμπλέκονται οι αμερικανικές εταιρείες Chevron και ExxonMobil.
--------------
Και μη χειρότερα να λέμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου