Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πάσχα, πέρασμα...δια χειρός Δ. Μιχελάκη - Φίλοι της Φύσης/Friends of Nature Θεσσαλονίκης



Θριαμβεύουσα η Άνοιξη , αφήνει πίσω της τον καταθλιπτικό Χειμώνα , που φέτος έτσι βαρύς , όπως ήταν , μας βοήθησε να καταλάβουμε , ότι το "status" της ζωής μας έχει αλλάξει.
Εν όψει του Πάσχα ο καιρός και το "γλυκύτατον έαρ" των ψαλμικών κορυφωμάτων διεγείρει  συναισθήματα περισυλλογής για τη Σταύρωση που είναι δεδομένη , για την Ανάσταση που είναι η ελπίδα και προσδοκία .
Η "Κυριολεξία" και η "Μεταφορά" του λόγου εμπλέκονται στις διεργασίες του νου του ανθρώπου , που ετοιμάζεται, να γιορτάσει το Πάσχα , το πέρασμα από τη "φθορά" στην "αφθαρσία" προτρέποντας τη ψυχή ,να παραμένει εναργής μέσα στη "δίνη" των αλλαγών , που έφεραν τα πάνω κάτω.
Επιβεβλημένο το "μέτρο" θα ισχυριστούν οι πιο ψύχραιμοι, "το 'χαμε παρακάνει" θα καταλήξουν οι πιο συγκαταβατικοί, όμως για μας τους εκπαιδευτικούς ,που βιώνουμε την καθημερινότητα μιας κοινωνίας, όπως αυτής του σχολείου, το συναίσθημα της "χαρμολύπης" , που επιτάσσει το κλίμα των ημερών, μας βρίσκει προβληματισμένους μπροστά στο ερώτημα που ο μικρός μαθητής απευθύνει στη δασκάλα του: "Κυρία πως γράφεται το "πεινάω"(εφημερίδα Καθημερινή σχολείο Μενιδίου Αθήνα).
Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου