Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Tο 11ο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα σε κάθετο άξονα της Εγνατίας, από το 2009

Θύμα τροχαίου έπεσε ακόμη μία αρκούδα, το βράδυ του Σαββάτου, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, κοντά στον κόμβο του Αλιάκμονα.

Διερχόμενο όχημα χτύπησε την αρκούδα, βάρους περίπου 200 κιλών και ηλικίας 8-10 ετών, όμως εκείνη τραυματισμένη κατέφερε να περάσει το διαχωριστικό στηθαίο, διέσχισε το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας και πέρασε πάνω από τον «προστατευτικό» φράχτη, όπου και κατέρρευσε.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση "Καλλιστώ", ειδοποιήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων της Εγνατίας (κλιμάκιο Γρεβενών) και την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος».

Ομάδα των δύο οργανώσεων και της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Εγνατίας έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος όπου διαπίστωσε ότι η αρκούδα, αν και σοβαρά τραυματισμένη, είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Το ζώο αναισθητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε κατ' αρχήν σε κοντινή ήσυχη δασική περιοχή και στη συνέχεια σε ιατρείο στο Νεστόριο, όπου εξέπνευσε.

Οι υπεύθυνοι των οργανώσεων επισημαίνουν την ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής (Ε45) και την απουσία ή ελλιπή διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα και ζητούν μέτρα για να αποτραπούν τα τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο αυτό περιστατικό, είναι το 11ο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, από το 2009 έως σήμερα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου